Голям зрелищен празник на спортните клубове в Ловеч  на 17

...
Голям зрелищен празник на спортните клубове в Ловеч  на 17
Коментари Харесай

Зрелищен празник на спортните клубове спретнаха в Ловеч

Голям зрелищен празник на спортните клубове в Ловеч  на 17 май 2022 година изпълни площад „Екзарх Йосиф I“  пред общината.

Събитието бе отдадено на локалните спортисти във връзка Деня на българския спорт. В продължение на час и половина публиката аплодираше демонстрациите на представителите на осем спортни клуба – по битка, волейбол, тенис на маса, хандбал (два клуба – ХК „ Ловеч 98 “ и ХК „ Осъм “), акробатичен рокендрол, карате и Моделклуб – Ловеч. Историята и развиването на всеки клуб бяха показани в детайли от журналиста Никола Колев, водещ на спортния театър.

Сред демонстрациите имаше доста атрактивни моменти, спиращи дъха и възнаградени с бурни овации. Например сенсей Евгени Енчев от карате клуб „ Сенши до –Ловеч “ показва по какъв начин с голи ръце се чупят камъни. Много аплодисменти събраха и демонстрациите на състезателите от ХК „ Осъм “. Отборът има народен играч при мъжете – Преслав Станчев, както и национални състезатели в юношеския и младежкия тим на България – Александър Илиев и Теодор Градимиров.

Кметът Корнелия Маринова, която изгледа всички прояви, на финала поздрави участниците. Тя напомни, че 7 май е разгласен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в областта на спорта от 4 август 2006 година Датата не е определена инцидентно – на далечния 17 май 1894 година в София идват първите учители по физическо образование от Швейцария. Идеята е да се показват спортните клубове пред необятната общност, да се разпространяват техните състезатели и треньори, както и на типовете спорт, които се развиват в Ловеч. Кметът се обърна към присъстващите с думите: „ Поздравявам треньорите, които влагат сърце и труд, с цел да стимулират децата. Но още повече се веселя на родителите, които поддържат своите деца. Защото всички те би трябвало да са здрави и дееспособни. Мисля, че това, което се случи през днешния ден, има бъдеще. Честит празник! “

След това кметът Корнелия Маринова връчи купата на голмайстора на шампионата по хандбал Преслав Станчев. Сред публиката бе и разчувстваният му татко Борислав Станчев, легендата на ХК „ Осъм “.С почетен орден на Община Ловеч кметът отличи треньора по битка Хинко Нешев.

В програмата участваше и Общинският духов оркестър и мажоретен състав – Ловеч, с началник Тотко Рогашки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР